Nyheter

Hur påverkar ökningen av råvarupriserna maskinindustrin
Släpp tid: 2021-06-28 17:31:48  träffar: 25

Recently priserna på stål och icke-ferrous metaller har stigit, vilket investerare att oroa sig för inverkan på lönsamheten för maskinindustrin. Som svar på detta sade Sun Baiyang, en analytiker på GF-maskiner, i ett konferenssamtal att maskinindustrin är grovt uppdelad i fältet Allmänt utrustning och fältet Specialutrustning. Typerna är uppdelade i export-orienterade företag och service-orienterade företag. Ökningen av råvarupriserna har en större inverkan på de senare tre. små. Samtidigt, Sun Baiyang påpekade att för maskinindustrin, förändringar på kostnadssidan är flyktig, och investerare bör ägna mer uppmärksamhet åt förändringar i industrins utbud och efterfrågan mönster.


in Driftskostnadsstruktur för maskinföretag, råvaror står i genomsnitt 60% till 85%, varav delar och komponenter står för cirka 60%. Stål, som det viktigaste direkta råvaran, står för 15% av den totala driftskostnaden. Till 20%; de återstående 20% kommer från utrustning avskrivning ochnågra andra kostnader


Companies som är mer drabbade av ökningen priset på råmaterial har i huvudsak följande punkter:. 1) Position för den industriella kedjan: junärmare De uppströms råmaterialen är desto mer uppenbara påverkan; 2) Företagen med stor andel direktstål; 3) Denya med hård konkurrens spårets verksamhet. I termer av lösa kostnadstryck, det finns fyra aspekter: direkt prisökning, kostnadsöverföring, skaleffekt, och intern effektivitet hantering


Specifikt:.


1 . På området för allmän utrustning, främst genom två metoder, direktprisökning och kostnadsöverföring. Enligt statistik från GF Securities, bland mer än 40 viktiga mekaniska projekt som omfattas, kan allmän-purpose utrustning uppnå kostnadseffektivitet-side tryckomvandling genom en prisökning på 8% till 10%. Samtidigt finns ytterligare justeringar priserna genom att justera återförsäljare terminaler och rabatter.


2. Inom specialutrustning, de flesta av dem anta en flytande prismodell. Produktpriserna flyter i den långa-term. Generellt sett övergår företagen på uppströmspriset genom iterationen avnya produkter. För området av särskild utrustning, Sun Baiyang av Guangfa Machinery sade att den största faktorn som påverkar branschen' s bruttomarginal är efterfrågannedströms snarare än kostnaden för råmaterial. Förnärvarande företag i branschen har full order, såsom Jiejia Weichuang (300.724) och Maiwei (300.751) i solceller utrustning. Vänta, har sina beställningar schemalagts till augusti till oktober.


3. För export-oriented bolag vinster påverkas främst av växelkurser och taxor och fluktuationer i råvarupriserna är inte så självklart . I kostnaden för servicekostnader står arbetstagarens ersättning för 40 procent av bolaget

39; s kostnadsstruktur, och utrustning avskrivningar och avskrivningar också står för 15%, det vill säga dessa två styva kostnader och står för mer än hälften avnivån.

&#GF Maskiner Sun Baiyang förutsätter att priserna på andra delar och material är oförändrade, Råvaror står för 80% av kostnaden, varav stål står för cirka 15%. När stålpriserna ökar med 50% kan företagen emellertid kompensera priset av att öka försäljningen med 50%. om stålpriserna ökar med 50% och försäljningen ökar endast med cirka 30%, förväntas orsaka en bruttomarginal effekt om cirka 1,7%.


slutligen gäller utsikterna för maskinindustrin, GF Machinery Sun Baiyang sade att forskningen själ maskinindustrin är förändringen i mönstret för tillgång och efterfrågan. Att döma av undersökningen situationen, oavsett om det är en allmän utrustning företag eller en speciell utrustning företaget, deras order i princip planerat att den andra halvan av året och prishöjningen av bulkprodukter är ofta åtföljs av en hög boom i byggmaskiner tillverkningsindustrin.


                                      Källa: Tongshun Shenzhen Institute    

Tidigare: Hur påverkar ökningen av råvar...

Nästa: Hur påverkar ökningen av råvar...